Vuokrasopimuksen irtisanominen

Ohjeet vuokrasopimuksen irtisanomiseen

  • Vuokra-asunnon irtisanominen tulee tehdä kirjallisesti erillisellä irtisanomislomakkeella 
  • Irtisanomisaika on yksi täysi kalenterikuukausi. Irtisanomisaika lasketaan alkavaksi sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana asunto irtisanotaan. Esimerkki: Jos haluat irtisanoa asunnon vuokrasopimuksen päättyväksi elokuun loppuun, irtisanomisilmoituksen on oltava toimitettuna heinäkuun viimeiseen päivään mennessä. Irtisanomisilmoitus kannattaa tehdä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
  • Irtisanomislomakkeen kaikki vaaditut kohdat tulee täyttää huolellisesti (esim. tilinumero vuokravakuuden palautusta varten, molempien vuokralaisten allekirjoitus ja yhteystiedot). Näin irtisanominen voidaan käsitellä normaalisti ja myös vuokravakuuden palautus saadaan joustavasti hoidettua. Vakuus palautetaan lähtökohtaisesti kuukauden sisällä sopimuksen päättymisestä.

 

  • Pääkaupunkiseudun ja sen lähialueiden (Espoo, Helsinki, Vantaa, Kauniainen, Kirkkonummi- ja Nummela) irtisanomisilmoitukset voi toimittaa skannattuna sähköpostitse osoitteeseen irtisanominen.RA@realia.fi, mutta huomioithan, että sähköpostiyhteys ei ole suojattu. Kirjoita viestin otsikoksi ”Asunnon irtisanominen, irtisanottavan asunnon osoite, vuokralaisen nimi/nimet”. Voit toimittaa irtisanomisilmoituksen myös postitse osoitteeseen Realia Asuntovuokraus, Valimotie 17–19, 00380 Helsinki.
  • Muiden kaupunkien osalta irtisanomisilmoitus palautetaan allekirjoitettuna lähimpänä vuokra-asuntoasi sijaitsevaan vuokrausta hoitavaan Realia Asuntovuokrauksen toimistoon joko postitse, skannattuna sähköpostitse (sähköpostiyhteys ei ole suojattu) tai tuomalla irtisanomisilmoitus suoraan toimistolle paikan päälle. Esimerkiksi Porvoon ja Sipoon irtisanomiset toimitetaan Järvenpään toimistoon. Katso lähin toimisto >>
  • Irtisanomisilmoitus kannattaa tehdä mahdollisimman pian poismuuton varmistumisen jälkeen käsittelyprosessin nopeuttamiseksi.
  • Mikäli asut vuokralla yksityisellä vuokranantajalla, muistathan ilmoittaa irtisanomisesta suoraan hänelle ellei asiasta ole vuokrasopimuksessa sovittu muulla tavalla.
  • Mikäli sinulla on kysyttävää asunnon irtisanomiseen liittyen, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme, puh. 010 228 5555 tai asuntovuokraus@realia.fi

Täytä irtisanomislomake >>