Espoon Tuomarila – vuokrakoteja Keskuspuiston vieressä

 

Vuokra-asunnot Tuomarilassa – Keskuspuiston vieressä 

Tuomarilan alueen tarina on alkanut noin sata vuotta sitten, kun rantaradan yhteys valmistui Karjaalta Pasilaan. Parantuneet kulkuyhteydet ja kaunis alue houkuttelivat asukkaita. Tuomarilan nimi (ruots. Domsby) juontaneen Domsin maatilasta, joka sijaitsi Espoon kirkon läheisyydessä. Domsin, Sunan, Dahlin, Jofsin ja Kirstin maatilat väistyivät alueelta uuden asutuksen tieltä. *

Palveluja, liikuntaa ja linnun laulua

Tuomarila asuinalueena yllättää ja tarjoaa enemmän kuin voisi odottaakaan. Tuomarila on vilkkaan Espoon keskuksen pienalue. Läheinen Espoon keskus on kätevä  kulkuyhteyksien ja palveluiden kannalta. Vuokra-asunnot Tuomarilassa tarjoavat näin asukkailleen mahdollisuuden  nauttia pienemmän alueen eduista, mutta saavuttaa myös laajemmat palvelut pienellä vaivalla. Espoon keskuksessa sijaitsee mm. Entressen kauppakeskus, josta löytyy kattavasti palveluita aina ruokakaupoista ja ravintoloista kirjasto- ja kulttuuripalveluihin. 

Tuomarilassa kaupungin äänet vaihtuvat nopeasti rentouttavaan linnunlauluun ja mahdollisuuteen liikkua luonnossa. Espoon keskellä sijaitseva 880 hehtaarin kokoinen Keskuspuisto on aivan nurkan takana, Tuomarilan eteläpuolella. Luonnossa liikkuja voi valita vaikka Tikankierroksen luontopolun tai kuntoportaiden väliltä. Tuomarilan ja Ymmerstan pohjoispuolella sijaitsee Kauniaisten Kasavuoren 64 metriä korkea, metsäinen kukkula. Kasavuoren reunalla sijaitsevassa Keski-Espoon urheilupuistossa voi harrastaa mm. palloilulajeja sisällä ja ulkona. Talvisin puistossa on tekojäärata, jossa on yksi kaukalo sekä mailaton luistelualue. Myös pidetty Löfkullan golfkenttä on lähellä.

Ymmersta Turunväylän toisella puolella

Ymmersta sijaitsee Tuomarilaan nähden Turunväylän toisella puolella, lähellä Kauniaisten rajaa. Alue kuuluu Sepänkylän kaupunginosaan ja sillä on tiiviit yhteydet Espoon keskukseen. Alueen maasto on metsäistä ja vaihtelevaa. Virkistys- ja ulkoilumahdollisuudet ovat myös täällä erinomaiset. Radan tuntumaan on rakennettu 2000-luvulla kerrostaloalue, Ullantorppa. Realia Asuntovuokrauksen vuokrakodit ovat hyvällä sijainnilla Ullanmäentiellä. Asuinalueen palveluja ovat mm. koulu, useita päiväkoteja sekä mailapeli– ja liikuntakeskus.

Vaivatonta liikkumista

Liikkuminen Tuomarilasta ja Ymmerstasta eri suuntiin pääkaupunkiseudulle on helppoa junalla, omalla autolla tai bussilla. Molemmat alueet sijaitsevat Turunväylän, Kehä II:n ja Kehä III:n tuntumassa. Sekä Tuomarilan että Koivuhovin juna-asemilla pysähtyy pääkaupunkiseudun lähiliikenteen paikallisjunat. Ymmerstan asukkaita lähimpänä on Koivuhovin asema, joka on lyhyen kävelymatkan päässä Ullanmäentieltä. Ymmerstan asukkaita palvelee myös useat bussilinjat, joilla pääsee kätevästi mm. eri suuntiin Espoossa, Kauniaisiin sekä Helsinkiin. 

Tuomarila ja Ymmersta – luonto ja palvelut lähellä! Tutustu Realia Asuntovuokrauksen tarjontaan Tuomarilassa ja Ymmerstassa! 

* lähde: Wikipedia

Tuomarilan alue

Kuvitettu kartta Tuomarilan alueen palveluista ja liikenneyhteyksistä

 

Vuokra-asunnot Tuomarilassa

Asunto Oy Espoon Kissankäpälä >
Kulovalkeantie 17

Asunto Oy Espoon Kajo > 
Kulovalkeantie 19 A

Asunto Oy Espoon Tuike >
Kulovalkeantie 19 B

Asunto Oy Espoon Loimu >
Kulovalkeantie 19 C

Asunto Oy Espoon Valkea >
Kulovalkeantie 21 A

Asunto Oy Espoon Lieska >
Kulovalkeantie 21 C

Asunto Oy Espoon Lyhdynvälke >
Lyhtykuja 2

Asunto Oy Espoon Ratalaaksonkuja 14 >
Ratalaaksonkuja 14

Asunto Oy Espoon Viskaali >
Ratavallintie 8

Asunto Oy Espoon Tuomarilan Kesäpiha >
Tuomarilankatu 1

Vuokra-asunnot Ymmerstassa

Asunto Oy Espoon Etuhovi I >
Ullanmäentie 12

Asunto Oy Espoon Etuhovi II >
Ullanmäentie 14