Miten valitsen pääkaupunkiseudulta minulle sopivan asuinalueen?

Uuteen, ennalta tuntemattomaan kaupunkiin muuttaminen ja asuinalueen valitseminen voi olla arpapeliä. Joskus taas elämä voi yllättää, ja edessä voi olla uuden asunnon etsiminen jo tutusta kotikaupungista. Realia Asuntovuokrauksen asuinaluetesti kertoo, mikä pääkaupunkiseudun asuinalue sopii juuri sinulle!

Tee Realia Asuntovuokrauksen asuinaluetesti TÄÄLLÄ. Sopivimpien alueiden lisäksi sinulle määritellään testin yhteydessä asumistoiveitasi kuvaava profiili eli asukasheimo! Huom: testi kattaa tällä hetkellä ainoastaan pääkaupunkiseudun.

Vinkkimme asuinalueen valintaan:

  • Pidä mielesi avoimena. Jos kaupunki on yhtään ennalta tuttu, voi sinulla olla jo mielessä joitakin asuinalueita, jotka kuulostavat korvaasi houkuttelevilta. Pääkaupunkiseudulla on kuitenkin pilvin pimein erilaisia ja erilaisiin elämäntilanteisiin sopivia kaupunginosia, jotka voivat yllättää monipuolisuudellaan. Lähde siis kartoittamaan sinulle sopivia asuinalueita avoimin mielin äläkä rajoita asunnon hakua vain yhteen tai kahteen alueeseen. Pääkaupunkiseudulla on paljon, mistä valita!

  • Valitse prioriteettisi. Aina ei voi saada kaikkea. Mieti, mitkä tekijät asuinalueessa ovat tärkeitä juuri sinulle: toimivat liikenneyhteydet, välimatka töihin tai kouluun, hyvät palvelut lähietäisyydellä, ravintola- tai kulttuuritarjonta, lenkkipolut, puistot.. Valitse kolme asiaa, joista et halua joustaa, ja käytä niitä kriteereinäsi asuinalueen ja asunnon valitsemisessa.

  • Määrittele budjettisi. Vuokran ylärajan määrittäminen on tärkeää, koska se asettaa usein raamit sille, miltä alueilta etsiminen kannattaa aloittaa. Pääkaupunkiseudun kaupunginosat voivat erota vuokrahinnoiltaan paljonkin, etkä luultavasti saa Ullanlinnasta yksiötä samalla hinnalla kuin vaikkapa Espoon Leppävaarasta.

  • Älä usko kaikkea, mitä keskustelupalstoilla sanotaan. Monet etsivät tietoa eri asuinalueista netin keskustelupalstoilta. Osa tiedosta on varmasti paikkansa pitävää ja voit löytää monia kullanarvoisia vinkkejä asukkailta, mutta älä kuitenkaan usko sinisilmäisesti kaikkea mitä palstoilla kirjoitetaan. Usein nettiin mennään kirjoittelemaan silloin, kun on jotain negatiivista sanottavaa. Älä siis teilaa asuinaluetta vain yhden negatiivisen kommentin perusteella. Muista myös, että asuinalueet kehittyvät ja muuttuvat jatkuvasti.

  • Kysele vinkkejä tutuiltasi. Samanhenkiset ystävät tai tuttavat voivat antaa hyviä vinkkejä siihen, mikä kaupunginosa voisi sopia sinun elämäntilanteeseesi. Voit kysellä neuvoja harrastusmahdollisuuksista tai ystäviesi lempiravintoloista ja -kahviloista. Kyselemällä vinkkejä alueen asukkailta voit löytää alueen omia salaisia aarteita!

 

Etsitkö vuokrakotia? Voit jättää vuokra-asuntohakemuksen tai selata vapaita vuokrakohteitamme