Matti Bergendahl Realia-konsernin toimitusjohtajaksi

Realia - Matti Bergendahl

Realia-konsernin toimitusjohtajaksi ja Realia Group Oy:n tytäryhtiöiden hallitusten puheenjohtajaksi on nimitetty 1.3.2015 alkaen Matti Bergendahl (LT, Dos., Erik. lääk., MBA). Bergendahl on toiminut vuosina 2005-2014 sosiaali- ja terveyspalvelukonserni Mehiläisen toimitusjohtajana. Realian vt. toimitusjohtajana toiminut Ari Rantala jatkaa tehtävässään konsernin talousjohtajana. 

”Tavoitteenamme oli löytää Realian uudeksi toimitusjohtajaksi henkilö, jolla on vankka, menestyksekäs kokemus asiantuntijaorganisaatioiden ja -palveluiden johtamisesta alati muuttuvassa toimintaympäristössä, mielellään myös Suomen rajojen ulkopuolella. Matti Bergendahl täyttää nämä kriteerimme oivallisesti. Realian kannalta on olennaista, että Matilla on myös erinomaiset näytöt eri toiminta- ja kasvuvaiheissa olevien liiketoimintasegmenttien kehittämisestä”, toteaa Realian hallituksen puheenjohtaja Kaj Hägglund

”Realiassa on tehty erinomaista työtä kaikilla liiketoiminta-alueilla ja tältä pohjalta on hyvä jatkaa. Koen ylpeyttä siitä, että saan johtamisvastuulleni kiinteistövälityksen ja kiinteistönhallintapalveluiden markkinajohtajan ja sen huippuammattilaiset Suomessa,” sanoo Matti Bergendahl. 

”Terveys ja koti ovat ihmiselle molemmat tärkeimpiä ja läheisimpiä asioita. Siten siirtyminen sosiaali- ja terveyspalveluista asumiseen ja kiinteistönhallintaan sisältää monia minulle tuttuja elementtejä: on ymmärrettävä kuluttaja- ja yritysasiakkaiden odotuksia ja tarpeita sekä kyettävä tarjoamaan monenlaisia ja alati kehittyviä asiantuntijapalveluita perinteisissä ja digitaalisissa kanavissa. Realian eri liiketoiminnoissa on myös brändeillä erityisen vahva merkitys. Kasvu, asiakaskokemus ja kilpailukyky ovat niitä tekijöitä, joihin aion yhdessä Realian johdon ja ammattilaisten kanssa keskittyä”, sanoo Matti Bergendahl.  

Matti Bergendahl toimii 1.3.2015 alkaen Realia-konsernin ja sen yhtiöiden Realia Holding Oy:n ja Realia Group Oy:n toimitusjohtajana sekä Huoneistokeskus Oy:n, Huom! Huoneistomarkkinointi Oy:n, Realia Isännöinti Oy:n, Realia Management Oy:n sekä SKV Kiinteistövälitys Oy:n hallitusten puheenjohtajana. 

Lisätietoja:
Kaj Hägglund, puh. 0400 403 046
Matti Bergendahl, puh. 040 833 5461

Realia Group Oy on asunto- ja toimitilaomaisuuden hallintaan erikoistunut asiantuntijakonserni, joka tuottaa asiakkailleen kokonaisvaltaisia ratkaisuja asumisen ja toimitilasektorin kiinteistöpalveluissa. Konsernin tavoitteena on kehittää alaa ja toimijoiden osaamista aktiivisesti ja aloitteellisesti sekä lisätä alan avoimuutta tuottamalla ajankohtaista markkinatietoa. Realia Groupin tytäryhtiöt toimivat kiinteistönvälityksen ja kiinteistöjohtamisen aloilla Suomessa, Virossa, Latviassa sekä Liettuassa. Konsernin palveluksessa on 1.600 työntekijää ja konsernin liikevaihto vuonna 2013 oli 97 miljoonaa euroa.